مسؤولیت اجتماعی، پیشران توسعه پایدار
مسئولیت اجتماعی مشارکتی تکلیفی است که همه اقشار یک جامعه نسبت به انجام آن موظف و مکلف هستند ، حال نسبت، میزان و نوع آن متناسب با جایگاه و موقعیت اشخاص حقیقی و حقوقی متفاوت است. مسؤولیت اجتماعی تنها مختص سازمان های بزرگ و سودآور نیست، بلکه همه افراد جامعه را به نسبت برخورداری آنها از منافع عمومی نیز در برمی گیرد .
مسؤولیت اجتماعی شرکتها تکلیفی است که آنها را مجاب می سازد در فضای کسب و کار خود پاسخگوی انتظارات جامعه باشند، از طرفی نباید فراموش کرد شرکتها مسؤولیتهای بزرگی نیز در قبال کارکنان، سهامداران، مشتریان، تأمین کنندگان و تمامی ذینفعان خود نیز بر عهده دارند و باید در هر دو بخش به تعهدات خود عمل کنند .
در سادهترین تقسیمبندی، سازمانها در قبال جامعه و در چارچوب مسؤولیت اجتماعی مشارکتی مکلف به رعایت سه اصل: پاسخگویی؛ مشارکت و کمک؛ و عمل به تعهدات هستند.
پاسخ گویی
***
کمک و مشارکت
***
تعهد اجتماعی سازمانها
سازمانهای مسئولیت پذیر و متعهد پیش از بروز معضلات و مشکلات و پیش از آنکه درخواستی از آنها شود باید بر مبنای اصول تبین شده در دورنمای توسعه خود، در برابر بحرانهای آتی که ممکن است جوامع را به مخاطره بیاندازد پیش بینی های لازم و اقدامات عملی انجام دهند .
شرکت انرژی معدن نصر با اعتقاد راسخ در تحقق این امر از جمله ارتقاء شاخص های زیست محیطی نه تنها با رعایت الزامات مصرح در قانون برای کاهش آلاینده های ناشی از فعالیت واحدهای تولیدی و صنعتی خود اقدام کرده، بلکه تدابیری فراتر از وظایف برای پیشگیری از بحرانهای آتی را نیز اتخاذ نموده است . ازجمله این اقدامات حیاتی،
احداث کارخانه تولید کاغذ از کربنات کلسیم در استان اصفهان، شهرک صنعتی بزرگ اصفهان است
متاسفانه منابع تولید کاغذ که همان جنگلها هستند بسیار محدودند و نیاز انسان نیز بیانتها. به همین دلیل، از یک سو به دلیل محدود بودن سطح جنگلهای دنیا و تخریب شدید آن و از سوی دیگر، افزایش روز افزون مصرف کاغذ و محصولات کاغذی همگام با ازدیاد جمعیت و پیشرفت فناوری، بررسی و به کارگیری اعداد و ارقام تولید کاغذ و مصرف سرانه در کشورهای مختلف این واقعیت بیشتر به نظر میآید که برای تولید کاغذ، باید به طور جدی به فکر ابداع روشهای دیگر بود. برای ساخت 10.000 تن کاغذ سلولزی، حدود ۶۵ میلیون دلار ارز، ۳۵۰۰ کیلووات برق و یک رودخانه آب لازم است و مهمتر از همه برای تولید کاغذ باید جنگلها را تخریب کرد که برای طبیعت بسیار زیانبار است. مشکل بعدی موادی است که برای تهیه کاغذ سلولز به خمیر اضافه میشود که بسیاری از آنها سمی است. پسماند این مواد به آبهای زیرزمینی وارد شده و مورد استفاده قرار میگیرند و سلامت بشر را به خطر میاندازند.
با توجه به این که یکی ازکاربردهای اصلی کربناتکلسیم، در تولید کاغذ سنگ بوده و تولید کاغذ سنگ از این محصول یکی از روشهای نوین در صنعت کاغذسازی محسوب میشود؛ از طرفی با توجه به این موضوع که تولید کاغذ سلولزی موجب تخریب محیط زیست میشود و طی چند سال گذشته موضوع تولید کاغذ از سنگ در کشور ایران مطرح شده است. بیشترین سنگی که روی کره زمین موجود است سنگ پایه آهکی است که میتوان کربناتکلسیم را از آن استخراج کرد. کشور ایران مملو از سنگهایی است که پایه آهکی دارند (به همین دلیل است که در کشور ما کارخانههای سیمان زیادی در حال فعالیت هستند) و این امر یکی از مزیتهای اصلی کشور ایران برای احداث کارخانه تولید کاغذ از سنگ است. به همین دلیل ایران میتواند به عنوان یکی از کشورهای اصلی تولید کننده کاغذ از سنگ در جهان باشد.